söndag 3 juni 2012

Fototriss #180 GAMMAL

Den här fototrissen är en kombination av både gammalt och nytt. Bilderna är nytagna från gårdagens Airshow på Malmen, strax utanför Linköping som visade upp en hel del gamla veteraner.

Den första bilden visar en svenskägd Supermarine Spitfire av modellen LF Mk XVIe. Den tillverkades 1945 efter krigsfreden och hette då RW 386. Efter många turer och restaureringar till en luftvärdig farkost visas den nu upp vid olika flygevent.

Bilden i mitten visar två andra veteraner men fokus är på den gamla väskan som varit med på ett flertal flyguppvisningar. Herrarna studerar intressant aktiviteterna på landningsbanan där en "Flygande Tunna" just halkat av pga den hårda sidvinden.

Sista bilden visar upp veteranen Daisy som egentligen har tilltalsnamnet Fridtjof Viking. Den startade sin bana hos US Army Air Force för att sedan hamna hos svenska flygvapnet. Nu spakas den av Flygande Veteranerna.


Fototriss #180 GAMMAL

Fototriss #180 GAMMAL

Fototriss #180 GAMMAL  

En bildserie skapad för Fototriss.

6 kommentarer:

 1. Snygg och läcker triss med fina bilder!

  SvaraRadera
 2. Intressant triss med lite olika veteraner!
  Fina bilder!

  SvaraRadera
 3. Så fick jag lära mig lite nytt om gammalt! Intressant!

  SvaraRadera
 4. Men jag blir alldes betagen. Vilka underbara bilder och tolkning. Gillar planets glitrigt silvriga yta. Paret äe ju även så häftigt tagna.
  HA en skön vecka

  SvaraRadera
 5. Fina varianter på trisstemat.

  SvaraRadera